Πολύχρωμα αυγά με ιδιαίτερα σχέδια, σχέδια αγαπημένων ηρώων και ξεχωριστά μοτίβα κλέβουν την καρδιά μικρών και μεγάλων! Τι σχέδιο να χει φέτος το αυγό μου; Τι χρώμα και φυσικά τι γεύση! Αυγό με σοκολάτα γάλακτος ή με υγείας;

Δοκιμάστε να στολίσετε το δικό σας αυγό ή του βαφτιστηριού και βάλτε τη δική σας μοναδική πινελιά! Τι θα χρειαστείτε: φυσικά ένα σοκολατένιο αυγό και ζαχαρόπαστα. Για πιο ιδιαίτερα αυγά και ανάλογα την προηγούμενη εμπειρία με τη διακοσμητική ζαχαροπλαστική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρώσιμα χρώματα σε σκόνη ή πάστα και βρώσιμα διακοσμητικά όπως sprinkles, χρωματιστή ζάχαρη, νιφάδες ακόμα και αληθινό χρυσό 24k σε φύλλα χρυσού.

Σοκολατένιο αυγό

Επιλέξτε το αυγό σας από μια σοκολατοποιϊα ώστε να εξασφαλίσετε υψηλή ποιότητα αλλά και αντοχή, η σοκολάτα του αυγού σας θα έχει “πάχος” επομένως θα ναι πιο ανθεκτικό κατά την ώρα που το δουλεύετε. Το αν θα είναι γάλακτος ή υγείας είναι καθαρά προσωπική επιλογή, ίσως θα ναι καλύτερα να διαλέξετε αυτό που θα αρέσει στον παραλήπτη του αυγού.

Ζαχαρόπαστα και άλλα διακοσμητικά

Διαλέξτε έτοιμη χρωματισμένη ή λευκή που θα χρωματίσετε μόνοι σας. Η ζαχαρόπαστα θα λειτουργήσει σαν “φόντο” στο μπροστινό μέρος του αυγού αλλά και για να διακοσμήσετε με λεπτομέρειες και σχέδια. Κόψτε με κουπάτ ή με μαχαιράκι και φτιάξτε όποιο σχέδιο επιθυμείτε. Κολλήστε το σχέδιο από ζαχαρόπαστα πάνω στο φόντο ζαχαρόπαστας χρησιμοποιώντας βρώσιμη κόλλα ή λίγο νεράκι. Αφήστε τη ζαχαρόπαστα να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσετε σε σχέδιο με πινέλο, μαρκαδόρο ή σκόνη.

 

Tip: Δοκιμάστε να κολλήσετε τη ζαχαρόπαστα πάνω στο αυγό σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε κόλα ή νερό. Απλά τοποθετήστε τη ζαχαρόπαστα απευθείας στο αυγό και χαιδέψτε την μαλακά ώστε να πάρει την καμπύλη του αυγού σας, καθαρίστε με μαχαιράκι χωρίς να πιέζετε ιδιαίτερα τη ζαχαρόπαστα στα πλαινά ώστε να της δώσετε σχήμα οβάλ και να φαίνεται όμορφη πάνω στο αυγό σας. Εγώ χρησιμοποιώ σαν άξονα την τομή ένωσης του αυγού και έτσι η ζαχαρόπαστα μου είναι ομοιόμορφα πάνω στο αυγό και καλύπτει το 50% της σοκολάτας