Κανείς δεν ξεκίνησε με το να ξέρει, και αν δεν δοκιμάσεις δε μπορείς να ξέρεις ότι δεν ξέρεις, οπότε μια δοκιμή θα σας πείσει ότι μπορείτε ή ότι δεν μπορείτε. Αλλά γιατί να μη μπορείτε; Όσο ασχολείσαι με κάτι τόσο βελτιώνεσαι και αν δε βελτιωθείς τότε απλά απόλαυσέ το. Σαν παιδιά όλοι παίζαμε με πλαστελίνες, κάπως έτσι θα είναι και με τη ζαχαρόπαστα. Είστε έτοιμοι λοιπόν για ζαχαροτεχνίες;

Ίσως αν δεν έχετε ασχοληθεί ξανά, αν η πρώτη ενασχόληση είναι με σοκολατένιο αυγό μάλλον θα ναι ιδιαίτερα απαιτητική. Καθώς τόσο το σχήμα που έχει καμπύλες και αστάθεια, όσο και το υλικό που επηρεάζεται από τη θερμοκρασία, εξωτερική αλλά και των χεριών όσο το δουλεύουμε, αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας.

Ζαχαρόπαστα

Επιλέξτε συσκευασίες των 250γρ έτοιμης χρωματισμένης ζαχαρόπαστας στα ανοιξιάτικα χρώματα όπως πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ.  Η ζαχαρόπαστα ΔΕ θέλει ψυγείο, μισεί την υγρασία. Την αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας, σε σκιερό μέρος. Μόλις ανοίξετε το πακετάκι δουλέψτε τη ζαχαρόπαστα όπως ένα ζυμάρι. Ζυμώστε πάνω στον πάγκο, αν σας κολλάει χρησιμοποιήστε λίγη άχνη ζάχαρη, νισεστέ ή αντικολλητική επιφάνεια. Τα χέρια σας πρέπει να ναι στεγνά, αν έχετε ζεστά χέρια “μονώστε” τα με λίγη ποσότητα βουτύρου.

Σχέδιο

Ανοίξτε την ζαχαρόπαστα πάνω στον πάγκο με πλάστη για ομοιόμορφο πάχος και κόψτε με κουπάτ ή μαχαίρι το επιθυμητό σχέδιο. Σηκώστε με προσοχή καθώς η ζαχαρόπαστα είναι ελαστική, και τοποθετήστε το πάνω στο αυγό σας, είτε απευθείας τη ζαχαρόπαστα πάνω στη σοκολάτα και σταθεροποιήστε με απαλό χάδι, είτε χρησιμοποιώντας λίγο νερό ή βρώσιμη κόλλα, κρατήστε για λίγο το σχεδιάκι σταθερό χωρίς ιδιαίτερη πίεση για να μη γλιστρήσει.

Περιτύλιγμα 

Αφήστε τη ζαχαρόπαστα να στεγνώσει καλά και τυλίξτε σε διάφανο φύλλο για να φαίνεται το σχεδιάκι σας. Φτιάξτε φιόγκο με πολύχρωμες κορδέλες και κάντε ένα γλυκό δωράκι στους αγαπημένους σας. Στην αγορά θα βρείτε επίσης διάφανα κουτιά με τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα, με ή χωρίς βασούλες.

 

Όσο δύσκολο και αν φαίνεται, δεν έχετε κάτι να χάσετε. Με ένα κουπάτ πασχαλινό , ένα σοκολατένιο αυγό και λίγη ζαχαρόπαστα δοκιμάστε κι εσείς να στολίσετε το πρώτο σας αυγουλάκι. Κι αν το σχέδιο δεν πετύχει όπως θα θέλατε, τότε κάντε το αυγό σας μια μπουκιά και θα εξαφανιστούν τα πειστήρια!

Καλό Πάσχα!

 

Tip: Δείτε βιντεάκια στο youtube για να καταλάβετε την κίνηση για ζύμωμα ζαχαρόπαστας. Εμένα μου αρέσουν πολύ τα βιντεάκια της Samantha  https://goo.gl/jBsNGc   Μην σας αγχώνει η ταχύτητα του βίντεο, πάρτε το χρόνο σας και φτιάξτε τη δική σας κουκουβάγια με αγάπη και υπομονή