Τα μπισκότα βουτύρου είναι μια κλασική γευστική συνταγή την οποία μπορείτε να αρωματίσετε με ότι εσείς προτιμάτε για να συνοδεύσει ιδανικά τον καφέ σας ή να βάλετε σε διάφανο σακουλάκι και να το προσφέρετε σαν κέρασμα. Τα σχέδια πολλά αφού στην αγορά θα βρείτε πληθώρα κουπ πατ με διάφορα θέματα και σχήματα.  Το περσινό καλοκαίρι φαίνεται να κέρδισαν τις εντυπώσεις τα flamingo και οι ανανάδες. Για βάφτιση παραμένουν σταθερή επιλογή τα στέμματα και οι κορώνες, τα κορμάκια και τα υπόλοιπα μωρουδιακά αξεσουάρ (μπιμπερό, καλτσάκι, καρότσι κλπ).

Ψήστε τα μπισκότα σας και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Διακοσμήστε με ζαχαρόπαστα, αυγόγλασο ή και συνδυασμό των δύο.

Αν είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε δοκιμάστε με ζαχαρόπαστα, για πιο εύκολο, γρήγορο και καθαρό αποτέλεσμα.

Ζυμώνουμε τη ζαχαρόπαστα, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ομοιόμορφο πάχος, κόβουμε με το κουπ πατ που κόψαμε και το μπισκότο και τοποθετούμε το σχέδιο πάνω στο μπισκότο. Κολλάμε τη ζαχαρόπαστα πάνω στο μπισκότο είτε με βρώσιμη κόλλα, είτε με λίγο νεράκι, είτε με ανοιχτόχρωμη μαρμελάδα (βερίκοκο, ροδάκινο) αραιωμένη σε νερό. Αφήνουμε το σχέδιο να στεγνώσει πολύ καλά πριν συσκευάσουμε σε σακουλάκι καθώς αν η ζαχαρόπαστα είναι νωπή θα χαλάσει το σχέδιο αν πιεστεί.

Οι πιο τολμηροί μπορείτε να δοκιμάσετε το αυγόγλασο. Μεγάλη προσοχή στη σύσταση του αυγόγλασου, αν είναι πολύ αραιό θα κυλά στο μπισκότο ενώ αν είναι πολύ σφιχτό θα κουράσει κατά το σχεδιασμό. Επηρεάζουμε τη σύσταση του αυγόγλασου προσθέτοντας νερό για να γίνει πιο αραιό και άχνη ζάχαρη για να γίνει πιο σφιχτό. Χρωματίζουμε με χρώματα σε πάστα έχοντας υπόψιν ότι το χρώμα θα γίνει λίγο πιιο σκούρο καθώς στεγνώνει το αυγόγλασο πάνω στο μπισκότο.

Αρχικά σφραγίζουμε το περίγραμμα του σχεδίου με αυγόγλασο (ιδανικά με μια λεπτή μύτη κορνέ #1 ή #2) και στη συνέχεια γεμίζουμε το σχήμα με χρώμα. Μπορούμε να προσθέσουμε σχέδια στο μπισκότο επιφανειακά ή για τους πιο προχωρημένους, να χρωματίσουμε με την τεχνική wet on wet όπου το σχέδιο φαίνεται σαν να είναι μέσα στο φόντο. Είναι μια σχετικά απλή τεχνική ωστόσο πρέπει να γίνουν γρήγορα τα σχέδια πριν σφίξει το γλάσο. Για τέλειο αποτέλεσμα θα χρειαστεί το αυγόγλασο του φόντου και αυτό για τα σχέδια να έχουν την ίδια υφή. Για το σχέδιο θα χρειαστείτε επίσης μια βελόνα ή οδοντογλυφίδες και χαρτί κουζίνας ώστε η μύτη να είναι πάντα καθαρή.

Επέλεξα τον συνδυασμό ζαχαρόπαστας και αυγόγλασου για τη διακόσμηση της καρδιάς όπου ροζ ζαχαρόπαστα χρησιμοποιήθηκε για τη βάση και μαύρο αυγόγλασο για το σχέδιο. Για τις μικρές καρδούλες χρησιμοποίησα ζαχαρόπαστα σε λευκό, φούξια και λιλά.

 

Tip: Για το μαύρο αυγόγλασο επέλεξα έτοιμο αυγόλασο σε σκόνη Extra Fine Γλάσο Μαύρο-Royal Icing Sugarlicious και το σχέδιο έγινε με το υπέροχο stencil Vintage Mr & Mrs, όλα από το Party Alphabet