Ζαχαρόπαστα: ένα υλικό διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής που έχει αγαπηθεί πολύ! Θα τη βρείτε σε διάφορα χρώματα και σε λευκό. Η ζαχαρόπαστα σε λευκό χρώμα αποκτά την επιθυμητή απόχρωση με βρώσιμα χρώματα. Σε τρεις βασικές υφές: επικάλυψης – μοντελισμού – μοντελισμού για λουλούδια.

  • Επικάλυψης

Χρησιμοποιείται για την επικάλυψη ή την επίπεδη διακόσμηση γλυκών. Ιδανικά θα πρέπει να ανοίγεται σε λεπτό πάχος καθώς σκοπός είναι να ενσωματώνεται με το γλυκό και να καταναλώνεται ευχάριστα, να μην είναι σκληρή ή να δίνει την αίσθηση της τσίχλας.

  • Μοντελισμού

Έχει πιο ελαστική υφή και δίνει ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία φιγούρων και 3D διακοσμητικών όπως πχ ένας φιόγκος ή κάτι που θέλουμε να έχει ύψος και να το διατηρήσει. Δεν είναι ευχάριστη στην κατανάλωση καθώς είναι ιδιαίτερα σκληρή ωστόσο είναι βρώσιμη και καταναλώνεται κανονικά. Μεγάλη προσοχή αν η κατασκευή έχει μέσα κάποιο στήριγμα για να την ενιχύσει από σύρμα, πλαστικό ή ξύλο, στην περίπτωση αυτή δε θα πρέπει να καταναλωθεί.

Είναι ιδιαίτερα σκληρή στην αρχή, θέλει αρκετό ζύμωμα για να αποκτήσει την ελαστικότητα της και συνήθως γίνεται μια μίξη με ζαχαρόπαστα επικάλυψης ή μοντελισμού για να είναι πιο εύκολη στο ζύμωμα. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση γιατί δεν προορίζεται τόσο για κατανάλωση όσο για τη δημιουργία λεπτεπίλεπτων πετάλων εφάμιλλων των αληθινών. Συνήθως οι δημιουργίες αυτές έχουν σύρμα οπότε μεγάλη προσοχή.

 

Tip: Για το χρωματισμό της ζαχαρόπαστας προτιμήστε χρώματα σε μορφή πάστας. Τα σκούρα χρώματα, όπως μπλε και μαύρο, ενδέχεται να επηρεάσουν την υφή της ζαχαρόπαστας. Αφήστε την να ξεκουραστεί μετά το ζύμωμα τυλιγμένη σε ζελοφάν, πριν την χρησιμοποιήσετε για την επικάλυψη του γλυκού. Για τα δύσκολα χρώματα όπως κόκκινο, μαύρο, μπλε προτιμήστε δυνατά χρώματα όπως η σειρά extra της Sugarflair